>.

piektdiena, 2016. gada 3. jūnijs

Slepkavu lapa uzlauzta

foto: softpedia-static.com

Cilvēka iztēle (vai arī muļķībai) nav robežu. Internetā var darīt praktiski jebko, radīt lapas kas paredzētas... jebkam. Tā arī Tumšā Tīkla (Dark Web) ietvaros nesen kā uzlauzta lapa, kurā cilvēki varēja atrast jeb, precīzāk teikt, nolīgt, hakerus un algotus slepkavas. Piedāvājumu klāsts bija dažāds - sākot no piekaušanas, ļaunprātīgas dedzināšanas, beidzot ar slepkavošanu. Samaksa - tikai BitCoin valūtā.

Visu šo jezgu izbeidza hakeris, kas slēpjas zem iesaukas "bRpsd". Lapas administrātors gan kategoriski noliedz uzbrukuma faktu, tomēr no iegūtajiem datiem redzams, ka neviens no pasūtījumiem nekad tā arī nav izpildīts. Un diezgan maz ticams, ka vispār kāds no tiem ir reāli uzsākts.

Datubāzē gan ir dati, kas norāda uz to, ka saņemti ir vismaz 38 pieteikumi kaut kam no pasūtījumu klāsta, bet, tiek domāts, ka šī vieta, patiesībā, tikusi izmantota kā iespēja cilvēkiem ar kriminālo pagātni savā veidā apmainīties ar informāciju, čatot, principā.

Labs, kas izdarīts, jāsaka pat tā. Protams, anonimitāte internetā arvien sastāda vislielākos draudus drošībai, un ne tikai IT sakarā, bet arī, kā izrādās, cilvēcu dzīvībai. Bet no otras puses - ja mums nebūs privātās dzīves, un visu kāds varēs kontrolēt, tad... dzīve paliks gaužām neinteresanta, vismaz, interneta vidē.

Nav komentāru: