>.

ceturtdiena, 2016. gada 18. februāris

Muļķības ar faktiem

Vēsturē ir daudz notikumu, daudz faktu, bet ir arī tādi, kas ir cilvēku izdomājums, un tiem nav nekāda ne rakstiska, ne kāda cita pamata; vienkārši izdomātas blēņas. Bet ir arī tādi, kas izklausās pavisam neticami, bet ir patiesi, jo tiem ir liecības un aiz tiem stāv stingri fakti.

Paceļot Čikāgu
Links uz faktiem
1860tos gados Čikāgu (ASV), nevienam tās iedzīvotājam nemanot un netraucējot, pacēla par 1,8m augstāk. Visu pilsētu. Iemesls šai lielajai operācijai un pasācienam bija vienkāršs - kanalizācijas problēma. Pilsēta citkārt noslīgtu savos... kanalizācijas ūdeņos un tajā, ka tiem nebija kur un kā aiztecēt.


Sieviešu vārdi un viesuļvētras
Links uz faktiem
Statistika rāda to, ka tās viesuļvētras, kurām doti sieviešu vārdi, nogalina daudz vairāk cilvēku un nodara lielākus postījumus nekā tās, kuras nes vīriešu vārdus.
Vārdu došana viesuļvētrām aizsākās 1950. gadā. Kopš 1953. gada vairumam viesuļvētru tika doti sieviešu vārdi tā iemesla (mistiskā) pēc, ka vairums meteorologu bija vīrieši. Situācija mainījās 1979. gadā, kad viesuļvētras palika bez dzimuma vārdu diskriminācijas.

Radioaktīvie produkti patērētājiem
Links uz faktiem
20. gadsimta pirmajā dekādē patērētājiem tika piedāvāti daudzi produkti, kuru sastāvs bija radioaktīvs, vistiešākajā šī vārda nozīmē. Iemesls - rādijs deva specifisku spīdumu it visam, kam tas bija pievienots. Ar rādiju sastāvā, tirgū parādījās tādas preces kā zobuspasta, kosmētika (dažāda), šokolādes batoniņi, destilēts ūdens, cigaretes, rokas pulksteņi, acu zāles, radioaktīvā vilna, radioaktīvie prezervatīvi (!!!).

Zibens tetovējums
Links uz faktiem
foto: imgix.net

Kad cilvēks saņem tiešu zibens spērienu, tas ir ne vien sāpīgi, ļoti, bet parasti ir arī nāvējoši. Dažkārt cilvēkam uz ķermeņa veidojas īpašs tetovējums, kas vairāk gan atgādinā rētu. Vēl to sauc arī par Ličtenberga figūru. Izskatās dabiski, bet arī sāpīgi, ja vien zināms, kā tas radies, un... ne visiem tādi paliek pēc zibens spēriena (arī tiem, kas iet bojā to dažkārt nav).

Pašnāvnieka glābējs - vējš
Links uz faktiem

1979. gada 2. decembrī sieviete vārdā Elvita Adamsa (Elvita Adams) nolēma aizvērt savu dzīves grāmatu un beigt dzīvi pašnāvībā nolecot no Empire State Building ēkas 86 stāva. Liktens viņai nebija lēmis mirt, un vēja ietekmē viņa.... khmm.. nokrita uz ēkas 85 stāva.

Viņai bija tikai 29 gadi, un par viņas dzīves apnikuma iemesliem īsti skaidrības nav. Kā iespējamie iemesli tiek minēta depresija un tas fakts, ka pēc strīda ar mājas saimnieku, viņai ir likts izvākties no dzīvokļa Bronksā, kur viņa dzīvoja.

Tā nu viņa devās uz visaugstāko ēku un spēra pēdējo soli. Spēcīga vēja plūsma viņu burtiski nogrūda atpakaļ 85 stāvā un... viņai jau pēc mirkļa tuvojās apsardzes darbinieks, lai atturētu viņu no iespējami otrā mēģinājuma. Traumas? Jā, lauzts gurna kauls.

Pēcāk viņu attiecīgi nodeva iestādē, kur viņai tika pārbaudīta veselība un viss pārējais. Par turpmāko viņas dzīvi nekas nav zināms vispār. Izgaisa!

Nav komentāru: