>.

otrdiena, 2013. gada 30. jūlijs

Kubika rubika čempionāts



Reti kurš nezin kubiku-rubiku. Tā salikšanai vajadzīgs diezgan daudz pacietības, matemātiska aprēķina un vēl visādu īpašību. Cik ilgs laiks aiziet to salikt? Diena, stunda? Ir cilvēki, kas to var salikt tikai nieka... 7,3 sekundēs!

17 gadus jaunais austrālietis Fēliks Zemdegs tika kronēts par čempionu šajās sacensībās, jo uzvarēja ikvienu no 550 sāncenšiem, kas piedalījās kubika rubika sacensībās, kas notika Las Vegas metropolē.

Viņa rezultāts tik tiešām pārsteidz - 7,36 sekundes. Šādu laiku viņš parādīja kategorijā klasiskais Rubiks - 3x3, tomēr arī pirmo vietu saglabāja 4x4 kategorijā un sacensībās, kur ar vienu roku liek 3x3 kubu.

Balva nav liela, bet ne jau tas, manuprāt galvenais. Naudas balvas 3000 USD + dažādas balvas ar paša kubika rubika tematiku.

Un ja iedziļinās rekordos šajā jomā, tad tie ir vēl pārsteidzošāki, proti:

Pasaules rekords kubika rubika salikšanā pieder Mats Valkam (Mats Valk) no Nīderlandes, kas šo kubiņu sagroza pareizi tikai nieka 5,55 sekundēs. Tomēr, vidējais rādītājs visos kubika salikšanas mēģinājumos viņam bija nedaudz sliktāks - 8,65 sekundes.

Jautājums - cik ilgs laiks paiet Tev un vai vispār, mēs vēl liekam ko tik senu, bet arvien sarežģītu?

Nav komentāru: