>.

otrdiena, 2013. gada 30. jūlijs

Dīvainie čempionāti

Pieci sporta, nu varbūt, ne īsti sporta veidi, bet sacensības noteikti, kas liks aizdomāties!
Foto: Reuters
Kokciršanas sacensības.
Viskonsina, ASV.

Haivardas pilsētā ik gadu notiek sacensības kokciršanas (apstrādes) meistarībā. Piedalās vairāk kā 100 dalībnieku no visas pasaules. Kopumā ir pieejamas 21 dažāda disciplīna, to skaitā koka ciršana un zāģēšana. Izrādās, koku ātri sazāģēt vai nocirst arī ir jāmāk. Šogad notiekošajās sacensībās pirmo vietu ieguva Džeisons Vanijards (Jason Wanyard) no Jaunzēlandes. Viņš uzvarēja 15 disciplīnās no 21.

Foto: Alamy
Gliemežu skriešanās sacensības.

Norfolka, Anglija.

Šīs sacensības noteikti prasa daudz pacietības un brīvā laika, jo to galvenie skrējēji - gliemeži, noteikti nekur nesteidzas. Tomēr, pat šeit arī ir savi noteikumi, balvas un viss pārējais, kā jau sacensībās.

Šoreiz uzvarēja gliemezis, kuru "trenēja" Sue Riders (Sue Ryder). Savam gliemezim viņš deva vārdu "Racer II". 33 centimetrus garo distanci viņa gliemezis pievarēja 2 minūtēs un 47 sekundēs. Jāsaka, ka viņa gliemezis ar vārdu "Racer I" uzvarēja arī pagājušajās sacensībās! Talants?!

Foto: Reuters
Dubļu (vārtīšanās?) sacīkstes.
Ziemeļvācija.
Dubļu olimpiāde ir pasākums, kas notiek Vācijas ziemeļos, Brunsbuettelas pilsētā. Pēdējās piedalījās 38 komandas ar kopējo dalībnieku skaitu 400 cilvēku apjomā. Viss, ko tie dara, kā sacenšas, īpašu nozīmi nedara, bet svarīgs ir fakts, ka visa nauda aiziet labdarībai un tikai!

Nav komentāru: