>.

otrdiena, 2013. gada 4. jūnijs

Ofisa krēslu lauzšanas čempionāts

Foto: Gonzales Photo

Ofisa mēbeles tiek izmantotas daudz un dažādos veidos. Vairākus gadus atpakaļ radās interesanta izklaide - sacīkstes uz ofisa krēsliem. Kāds iekārtojas, kā nu ērtāk, un sacenšas ar kādu tādu pašu, kas uz otra krēsla cenšas tevi apsteigt. Dāņi, izrādās, to noveduši līdz sacīkstēm vietējā mērogā, un nupat kā noslēdzies 2013. gada čempionāts, kurā uzvaru ieguva dalībnieks tērpies Santa Klausa (Ziemassvētku vecīša, salaveča) tērpā.

Noteikumi šeit ir diezgan vienkārši, cik nu tie var būt - krēslā, kurš aprīkots ar ritentiņiem (jābūt standarta, ražotāja veidotiem), jāsacenšas ar līdzvērtīgiem pretiniekiem. Visi veic nobraucienu no kalna, vienāda garuma, vienā vietā jeb distance nemainās (nobrauciena laikā krēsli dažkārt griežas ap savu asi, kas ir vēl aizruajošāk). Pirmais kas sasniedz finiša līniju - uzvar.

Tika padomāts arī par drošības apsvērumiem - ceļu, roku un ķiveru lietošanu, jo pat neliels kritiens dažkārt var radīt sekas ilglaicīgāk.

Par uzvarētāju tika kronēts jau pieminētais Santa Klausa tērpā ģerbtais Kelli Šenars (Celli Shenar), kurš savu ietērpu nosauca nevis Salaveča vārdā, bet gan kā svētais Niks.

Protams, arī par izskatu visā pasākumā, izrādās, tā dalībnieki bija pacentušies pielietot izdomu. Netrūka balerīnu, dažādu citu varoņu (atpazīstamu vairāk vai mazāk) un pat sievieti, kas ģērbusies Zirnekļcilvēka kostīmā! (??).

Krēslus, ar kuriem notika sacīkstes, varēja izvēlēties no tiem, kas bija atrodami uz vietas, jo vietējās, un ne tikai krēslu ražošanas kompānijas izrādījās gana pretimnākošas - ziedoja dažādus krēslus un arī sponsorēja šo pasākumu.

Nav komentāru: