>.

trešdiena, 2013. gada 8. maijs

Vēlies pārvākties... uz Marsu?


Foto: Mars One uzņēmuma vīzija
 
Daudzi domā, ka reiz cilvēks pametīs planētu Zeme. Kaut vai tā iemesla pēc, ka šeit nepaliks derīgo izrakteņu. Kurp doties? Marss, Venēra.... kur? Visticamākais - Marss. Un bezpeļņas organizācija "Mars One" jau savākusi vairāk nekā 78 000 brīvprātīgo, kas piekristu pamest Zemi... uz visiem laikiem.

Pagaidām gan tas ir vairāk kā ambiciozs TV realitātes šovs. Tomēr ideja ir gana interesanta. Organizācija cer uz Marsa līdz 2023. gadam uzbūvēt pagaidu apmetni, un visu notiekošo translēt TV.

Kandidātiem, kas veiksmīgi būs izgājuši pirmo atlases posmu, vēl vajadzēs ziedot divus gadus otrajai atlases kārtai un vēl pēc tam - septiņus gadus, pirms tos nosūtīs uz Marsu. Piedevām, ar noteikumu - nekad neatgriezties uz Zemes.

Kompānijas vadītājs un tās līdzdibinātājs Bas Landsdorps (Bas Lansdorp) paziņojis, ka līdz pieteikuma beigu termiņam, kas proti ir, 31. augusts (šajā gadā), viņš paredz, ka pieteiksies vismaz pusmiljons interesentu.

Pieteikumi nākuši vairāk kā no 120 dažādām pasaules valstīm. Pieteikumā katram no kandidātiem 60 sekunžu garā video jāpaskaidro iemesli, kāpēc viņi vēlas pamest Zemi.

Jāsaka, ka pieteikumi, pēc uzņēmuma vārdiem, ir ļoti dažādi. Tie aptver ļoti daudz sabiedrības slāņus, gan politiski, gan ekonomiski gan arī reliģiski.

Pirmo kandidātu pulku atlasīs ne tikai komisija no "Mars One", kura izsakās, ka tiem vajadzīgi ļoti radoši, vispusīgi un motivēti cilvēki. Vēl priekšā arī publiskā balsošana!

Kameru rokās... un uz priekšu? Vai tomēr, pagaidām palikt šeit?

Nav komentāru: