>.

sestdiena, 2011. gada 21. maijs

Google un antisemītisms

Argentīnas tiesa likusi Googlei izdzēst no savas meklēšanas servisa lapas, kuras satur antisemītisku saturu. Tāpat arī meklēšanas padomi (tips), ir jāveido tādi, lai tajos nebūtu nekā antisemītiska. Ziņas par to nāk no CNN.
Paziņojumā, kuru Argentīnas tiesā iesniedza Argentīnas ebreju kopiena, ir norāde uz 76 lapām, kurus organizācija (DAIA) uzskata par ļoti aizskarošiem jeb citiem vārdiem sakot – tajās ir augsts diskriminācijas saturs.
Tiek norādīts, ka dažas no šīm lapām ar savu saturu ir tik ļoti aizgājušas antisemītismā, ka tajās pat tiekot noliegts Holokausts.
Un redz, Google atkal tiek taisīts par vaininieku, jo 13 meklēšanas padomi (tips) satur tieši šādu ieteikumu, saturu. Nu bet līdz šim vēl nekas no pašas Googles nav saņemts, ne komentārs, ne kas cits.
Argentīnā šādas lietas jau ir ierasta parādība, jo jau iepriekš ir bijuši precendenti, kuros tikušas izteiktas vēlmes, lai Google izdzēš no meklēšanas padomiem dažādas frāzes.
Argentīnā ebreju kopienā ir jau vairāk kā 250 tūkstoši cilvēku un tā ir lielākā Latīņamerikā. Vairums no viņiem dzīvo Argentīnas galvaspilsētā Buenoraiserā.

Nav komentāru: