>.

sestdiena, 2011. gada 21. maijs

Aizliegtā filma UK

Briti vienmēr ir pilni ar aizspriedumiem. Lietas, par kurām tiem tie ir, ir neskaitāmas. Viens no piemēriem, kas mani interesē: filma Nelikumīgā slepkavība (Unlawful Killing). Tas saistās ar princeses Diānas slepkavību, notikumioem 1997. gada 31. augustā.

Jau filmas treilerī redzama sava veida konspirācijas teorija. Nu jā, pasaule ir pilna ar tām, tomēr, cilvēkiem jau vienmēr ir par ko domāt, ko runāt, ja zaudēts tuvinieks. Šeit vietā pieminēt to, ka filmu sponsorē Dodi al Fajeda tēvs. Cik nu atmiņa nepieviļ un saka, tad princese Diāna bija sava veida tuvākās attiecībās ar Dodi. Un... viņa zināja, ka viņu nogalinās vīrs, viņas vīrs.

Vai tiešām karaļnams ir pār visu, arī pār cilvēkiem, kas dara pasaulei tik daudz laba? Varbūt būt labam, filantropiskam, arī ir ierobežota skala? 89 vai 86, cik nu kurš resurss min, labojumi, lai filmu rādītu Anglijā - lūk, ko nozīmē valdība, monarhija. Stagnātiski uzskati nedaudz, vairāk tomēr vajadzētu būt atvērtiem visam. Slēpjot to visu viņi tikai uzskatāmi parāda to, ka jā, cilvēkiem ir par ko aizdomāties un par ko domāt arvien, jo visu jau rādīt nedrīkst. Ja nebūs editing`a - mūs apkaunos. Tāpēc editējiet un tikai tad rādiet. Nešķīsti. Un - gan jau ka ne bez pamata.
Kauns? Par ko, par to, ka aprunā, ka safabricē (es gan tā neuzskatu) materiālus? Lai jau, vai tad maz vispār ir ziņu, kuras ir safabricētas?!

Ceru uz šo filmu arī Latvijas kinoteātros.

Ak jā, tomēr interesanti, ka šo neatradu arī Imdb. WTH?

Nav komentāru: