>.

sestdiena, 2011. gada 12. marts

Monēta no nākotnes?


Britu studente Sāra Lega ir lepna ar sevi un savu atradumu. Kāpēc un ko viņa atradusi? Kā jau no virsraksta var saprast, runa iet par naudu, par monētu, precīzāk.

To viņa ieguva tad, kad maksāja par savām pusdienām skolas kafejnīcā. Jāsaka, ka tas ir unikāli, jo viņa šo monētu atrada decembra beigās, bet uz tās jau bija atrodami gadaskaitļi 2011, kas faktiski nozīmē - no nākotnes.

50 centu monētai viņa pievērsa uzmanību tikai tāpēc, ka tā izskatījusies jauna un spīdējusi. Aplūkojot to ciešāk viņa ievēroja to, ka uz tās greznojas gadaskaitļi 2011.

Uz jautājumu, ko viņa taisījās darīt ar šo atradumu, viņa atbildēja konkrēti: pārdot izsolē kolekcionāriem un apmaksāt turpmākās mācības skolā.

Pag, bet ko par to saka Lielbritānijas naudas ražošanas aparāts? Tie skaidro, ka šādas "nākotnes monētas" sabiedriskajā telpā nonāk, taču tas notiek ļoti reti. Viss slēpjas tajā, ka naudu, kas paredzēta izlaišanai 2011. gadā, karaļnams sāka ražot jau 2010. gada oktobrī. Un kad nauda ir gatava, uzražota, izveidota, tā... dažkārt tiek laista apgrozībā arī ātrāk.

Vēl arī viens sīkums: monēta, kuru atrada Sāra, ir no 2012. gada kolekcijas, kas būs veltīta Londonā notiekošajai olimpiādei.

Acīmredzot, Sāra jau ieguva savu trofeju no šī pasākuma!

Nav komentāru: