>.

trešdiena, 2011. gada 23. marts

Ķīnā slēgtas 130 interneta kafejnīcas

Ķīnas varas iestādes slēgušas 130 interneta kafejnīcas, kuras tiek uzskatītas par nelegālām. Nelegālām no tā skatpunkta, jo tiek pārkāpts noteikums - tās atļautas personām, kuras sasniegušas vismaz 18 gadu vecumu. Šāds notikums ir pirmais pēdējo sešu gadu laikā.

Visā Ķīnas teritorijā darbojas aptuveni 144 tūkstoši interneta kafejnīcu, no kurām 30% tiek uzskatītas par vienotu tīklu. Vairums kafejnīcu pieder kompānijai Analysys International, kura ikvienā no savām iestādēm izveido standartu - gan apkalpošanas ziņā, gan arī cenu ziņā.

Jāsaka, ka Ķīnā, lai atvērtu un uzturētu interneta kafejnīcu, vajadzīga speciāla licenze. To darbību valsts var apturēt jebkurā brīdī. 2010. gada aprīlī kultūras ministrija izdeva direktīvu, no kuras izriet, ka publiskās interneta vietnes pieejamas personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu. Iemesls ir pavisam viemnkāršs - ir taču daudz vietņu, kuru saturs paredzēts personām, kas sasniegušas vismaz 18 gadu vecumu. Un tieši kafejnīcās ir visvieglāk pārkāpt šo noteikumu un doties iekšā, safabricējot savus datus. Tādejādi tiekot pasargāti bērni.

Ķīnā, pēc 2010. gada pētījuma datiem, interneta kafejnīcu apmeklētāju skaits sasniedza 163 miljonus cilvēku. Kopējais interneta lietotāju skaits valstī sasniedzis aptuiveni 450 miljonu atzīmi.

Nav komentāru: